Etusivu    Kauppa    Oppikirjat    Muuta

Avenue


YLEISTÄ

Tällä sivulla on pikaohjeet Avenue-ohjelman käyttäjälle. Ennen ohjelman käyttämistä tulee ohjelman käyttäjällä olla käyttäjätunnus ja salasana. Nämä luodaan oppilasrekisterin ylläpitosivustolla, jonka käytöstä kouluille toimitetaan erilliset ohjeet. Avenue-opetusohjelmaa voidaan käyttää vain oppilasrekisteriin luodun oppilaan tunnuksilla (ei siis opettajan tunnuksilla). Jos opettaja haluaa käyttää ohjelmaa, niin hänelle kannattaa siis luoda opettajan tunnusten lisäksi myös oppilaan tunnukset. Opettajan tunnuksilla voidaan käyttää Opettajan työkalu -ohjelmaa, jonka avulla voidaan seurata oppilaiden opintosuorituksia.

ALKUVALIKKO

Alkuvalikossa käyttäjän tulee kirjautua ohjelmaan kirjoittamalla käyttäjätunnuksensa ja salasanansa sekä napsauttamalla JATKA-painiketta.

Avenue -  Alkuvalikko

PÄÄVALIKKO

Alkuvalikon jälkeen tulevasta päävalikosta valitaan opiskelumoodi, taso ja muita ohjelmaan liittyviä asetuksia. Moodeista on kerrottu lisää myöhemmin tässä ohjeessa.

Valittaessa moodiksi pelimoodi, voidaan lisäksi valita kaveri, jonka kanssa pelimoodissa seikkaillaan. Halutessaan käyttäjä voi valita myös isot symbolit, jolloin pelissä etsittävät symbolit (tähtipainikkeet) kasvavat. Jos tietokoneessa ei ole ääntentoistolaitteita, pelimoodista voidaan poistaa äänet käytöstä, jolloin kuunteluharjoituksia ei tule.Avenue - Päävalikko


PELI

Pelissä on jokaisella tasolla viisi eri tilaa. Jokainen tila sisältää 20 mielenkiintoista tehtävää, jotka aukeavat tilassa olevista tähtipainikkeista. Kun olet tehnyt yhden tilan tehtävät, pääset seuraavaan tilaan.

Katso tarkemmat ohjeet pelin INFO-painikkeesta.

Avenue - Peli


TEHTÄVÄT

Tehtäväpuolella valitaan ensin aihepiiri(t). Aihepiiripainikkeen oikeassa reunassa oleva luku ilmoittaa, kuinka monta tehtävää kyseisestä aihepiiristä on tehty.

Avenue - Tehtävät aihepiiri

Aihepiirin jälkeen valitaan tehtävätyyppi. Tehtävä-painikkeen oikeassa yläkulmassa oleva luku ilmoittaa kyseisestä tehtävästä saadun pistemäärän.

Avenue - Tehtävät tehtävätyypit


PIKAKERTAUS

Pikakertauksessa voit opiskella sanoja aihepirreittäin tai koko tason sanastoa kerrallaan. Pikakertauksessa on myös äänitystoiminto, jonka avulla voit äänittää ja kuunnella mikrofoniin puhumiasi englanninkielisiä sanoja tai lauseita.

Avenue - Pikakertaus


HARJOITUKSET

Sekä peli- että tehtävämoodissa tehdään samoja harjoituksia sanakoetta lukuunottamatta, joka on ainoastaan tehtävämoodissa.

Tehtävissä SANALISTA- ja SANAKIRJA-painikkeista (ks. alla oleva kuva) saa esille apuvälineitä tehtävän ratkaisuun. Sanalistan aukaisemisesta vähennetään hieman pisteitä. Jos sanakirjasta haetaan kyseisessä harjoituksessa esiintyvää sanaa ennen sanan tarkistamista, ei tästä sanasta anneta pisteitä.

Avenue - Harjoitus

Takaisin edelliselle sivulle


Sivustolla käytetään evästeitä sivuston toimintojen tekniseen toteutukseen.
Evästeiden avulla ei kerätä käyttäjien selaustietoja.